مجله مدیریت امین

مقالات آموزشی موسسه آموزش عالی آزاد امین 

Amin.Management Blog

Educational articles of Amin Business School

برندسازی چیست

برندسازی چیست؟ نکاتی برای ارتقا برندتان

برندسازی چیست؟ نکاتی برای ارتقا برندتان

1/5 - (1 امتیاز)

برند و برندسازی چیست؟ بی شک رویای هر صاحب کسب و کاری این است که بدون اتکا به کمپین های فروش و یا ایجاد تبلیغات گسترده، مردم را به صورت خودجوش به سمت سازمان خود راهنمایی کند. در این صورت وقت و هزینه بیشتری برای تمرکز بر سایر بخش ها خواهد داشت. شاید این رویا دور از تصور مدیران و صاحبان کسب و کار بنظر برسد اما کاملا امکان پذیر است. شاید بپرسید چگونه؟ چگونه استراتژی‌های برندسازی را برای خود پیاده سازی کنم؟ اشتباهات رایج هنگام برندسازی چیست؟ در ادامه همراه ما باشید تا تمامی آموزش های لازم برای ثبت برند خود را بررسی کنیم.

 

بنظر شما ایا تکنیک های قدیمی و سنتی جوابگو مشکلات شما در هنگام ثبت برندتان می باشد؟ اگر تا به امروز از روش های غلط در کسب و کار خود استفاده کرده اید، موسسه امین اینجاست تا با ارائه به روز متدها، پشتیبان کسب و کار شما باشد. موسسه آموزش عالی آزاد امین با برگزاری یک جلسه مشاوره رایگان تلفنی ویژه صاحبین کسب و کار به سوالات شما پاسخ دهد. برای بهره مندی از این فرصت محدود فرم زیر را پر کنید.

نام و نام خانوادگی
انتخاب هر دو گزینه امکان پذیر است
انتخاب هر دو گزینه امکان پذیر است

برند و برندسازی چیست

پرتکرارترین سوال مدیران، یعنی برند و یا برندسازی چیست؟ برای پاسخ به سوال برندسازی چیست باید بگوییم که برندینگ (branding) فرایندی است که در آن طی ایجاد شناخت موثر و ایجاد ذهنیتی مثبت از یک کسب و کار، در ذهن مشتریان خود با استفاده از مواردی مانند نام، لوگو و شعار می باشد. برندسازی یکی از شناخته شده ترین روشی است که به کسب و کارها کمک میکند تا از سایر رقبای خود متمایز شده و پایگاه مشتری ایجاد شود.

برندسازی چیست

آموزش برند سازی

تا به اینجا به پرتکرار ترین سوال مدیران یعنی برند یا همان برندسازی چیست، پاسخ دادیم. اما فرایند ساخت یک برند به نظر فرایندی پیچیده می اید. شما میتوانید در ادامه مقاله پله به پله مراحل ساخت یک برند را بخوانید.

1. ویژگی های رقبایتان را بشناسید

قبل از انجام هرکاری بررسی کنید که مزیت های رقابتی رقبای شما چیست. با شناخت دقیق رقبا می آموزید که چگونه برندتان را معرفی کنید. به طوری که از آنها کپی برداری نکرده باشید. از طرفی به شما کمک میکند تا تفاوت های همدیگر را تشخیص داده و به فکر ایجاد مزیت های رقابتی ویژه و خاصی باشید. همچنین میتوانید با انالیز کردن انها، واکنش شان را نسبت به نوسان های ناگهانی و شرایط منفی بازار بسنجید.

2. تعیین هویت برند

هویت برند شامل عناصری است که تعیین می‌کنند که برند شما چه کسی است، چه ارزش‌هایی را نمایان می‌کند و به چه مخاطبی می‌پردازد. در ادامه عناصر اصلی را بررسی کرده ایم:

  1. هدف شما باید این باشد که با وضوحیت کامل نشان دهید که برند شما برای چه هدفی وجود دارد و چه اهدافی از فروش محصولات و یا خدمات دارد. در واقع شما باید با یک بیانیه کوتاه و قابل فهم، ارزش‌ها و اهداف اصلی برندتان را به خوبی انتقال دهید.
  2. با نشان دادن ارزش برند، اصول سازمان خود را نشان دهید. این ارزش‌ها معمولاً در دستور زبان برند، سیاست‌های کسب و کار، و رویکردهای مشتری پرداخته می‌شود.
  3. نقطه قوت برند یا همان USP تفاوت اصلی شما با رقبایتان است. این ویژگی هارا به طور واضح نشان دهید و دلیلی برای انتخاب مشتریان باشید.
  4. نمادها، رنگ ها، فونت ها و یا لوگو های مخصوص به خود به شما کمک میکند تا به راحتی خود را در ذهن دیگران ثبت کنید.
  5. هویت برند شما تنها با نظرات مشتریان و خریداران به نقطه ثبات خود میرسد. با نظر خواهی از آنها و نشان دادن رضایت انها به سایرین، به ثبت برند خود کمک خواهید کرد.

3. انتخاب نام تجاری مناسب / برند و برندسازی چیست

زمانی که قصد ساخت برند خود را دارید انتخاب نام تجاری می‌تواند دشوار باشد. به دنبال اسمی باشید که کوتاه و دارای تلفظی اسان باشد. یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت کنید این است که در هنگام انتخاب یک نام درنظر داشته باشید که نام انتخابی در آینده نیز قابل استفاده است یا خیر. دقت کنید که اسم انتخابی شما توسط برند دیگری استفاده نشده باشد. قبل از تصمیم‌گیری نهایی، نام تجاری را با گروه‌های مختلف از مخاطبان تست کنید تا واکنش آن‌ها را به نام مورد نظر بسنجید.

4. شعار جذاب بسازید

یک شعار کوتاه و جذاب می تواند به راحتی نمایی کلی از برند شما را نمایان کند. این شعار باید با تکیه بر روح و ارزش‌های برند شما ساخته شود. به عنوان مثال برند Skittles (برند معروف اسمارتیز و شکلات) با شعار “رنگین کمان را مزه کن” به راحتی هویت برند خود را شیوا و رسا انتقال داده است. شعاری که انتخاب میکنید باید کاملا رسا و بدون ابهام باشد. مطمئن شوید که شعار قابلیت استفاده در تبلیغات، محتوای دیجیتال، محصولات، و همچنین در متن‌های مختلف را داشته باشد.

5. لوگو حرفه ای طراحی کنید

لوگو قلب فرایند برندسازی است. چراکه اولین تصویری است که از برند شما در سراسر دنیا و حتی در فضای مجازی منتشر میشود. در هنگام طراحی لوگو به این نکته توجه کنید که در آینده می‌خواهید از این لوگو روی تمام دارایی‌ها و اجزای برند خود استفاده کنید. می توانید با استفاده از رنگ های مناسب و فونت های مدرن و خوانا بر روی احساسات مخاطب تاثیر بگذارید.

6. صدای برند خود باشید

در واقع سبک ارتباطی شما با مشتریان تان را در این مرحله مشخص میکنید. صدای برند شما باید به شکل طبیعی از شخصیت و هویت برند شما سرچشمه بگیرد. به عنوان مثال اگر برندی سرگرم کننده و جوان پسندانه ای دارید از لحن عامیانه استفاده کنید. بنابراین به انتخاب کلمات درست فکر کنید تا در انتقال احساس شوخ طبعی، الهام بخش بودن، پیشرو بودن و سایر صفاتی که برای برند خود در نظر دارید، به شما کمک کنند.

فرایند برندسازی

اشتباهات رایج برندسازی که نباید انجام دهید!

  1. اکثریت مردم واژه برند را با علامت تجاری اشتباه میگیرند. به عنوان مثال کسی که در یک حوزه خاصی فعالیت میکنند و کسب و کار مختص به خود را دارد برند خود را ساخته؛ اما در بین سایر رقبا بسیار گم نام است. حال همین فرد ممکن است برای کسب و کار خودش، یک نشان تجاری خاص هم طراحی کرده باشد.
  2. نداشتن استراتژی مناسب برای برای بازاریابی میتواند از دیگر اشتباهات برندسازی باشد. استراتژی بازاریابی شامل رویکردها، اهداف، و فعالیت‌هایی است که برای تبلیغ و ترویج برند و محصولات در بازار انجام می‌شود.
  3. برندسازی یک فعالیت مقطعی نیست. این کار، کاری بسیار زمان بر به حساب می اید که مدیران برند می بایست در هر زمان برای آن برنامه ریزی های مناسب انجام دهند. برندسازی یک چرخه است که فعالیت مستمری را نیاز دارد. ا پایان هر چرخه، کار آنالیز شروع و از نتایج حاصل در چرخه‌های بعدی استفاده میشود.

برند و برندسازی چیست؟ شما از استراتژی های بازار و خلاقیت در ساخت یک برند چه میدانید؟ ما در مینی دوره رایگان MBA که به صورت کاملا رایگان تمامی نکاتی که برای هدایت کسب و کار خود نیاز دارید را قرار دادیم. برای دریافت مینی دوره رایگان MBA روی تصویر زیر کلیک کنید.

مینی دوره رایگان

ابزارهای برندسازی

بعد از پاسخ به سوال برند سازی چیست حال نوبت معرفی ابزارهای آن است. ابزارهای برندسازی مجموعه‌ای از تکنیک‌ها، روش‌ها و ابزارهایی هستند که برای ایجاد، تقویت و مدیریت برند استفاده می‌شوند. در ادامه چند ابزار مهم و کاربردی برای شناساندن برند خود به سایرین معرفی کردیم:

  • بازاریابی مستقیم
  • تبلیغات
  • بسته بندی
  • رویداد ها و اسپانسرینگ ها
  • تجربیات مشتری
  • فروش شخصی
  • فضاهای مجازی

استراتژی های ساخت برند | برند و برندسازی چیست؟

استراتژی های برندسازی به چگونگی ایجاد رابطه و محبوبیت در بازار می‌پردازد و هدف استراتژی برندسازی ثبت تصویر برند در ذهن مشتریان است. اگر استراتژی های برندسازی به خوبی تعریف شده و اجرا شود بر تمامی جنبه‌های یک کسب و کار تاثیر می گذارد و با نیازهای مشتریان مرتبط است. در ادامه به پنج استراتژی های برندسازی می پردازیم:

برندسازی شخصی (Personal Branding): ویژه یک شخص و یا یک کسب و کار شخصی است که این فرایند شامل استفاده از استراتژی‌ها و ابزارهای مختلفی است که برای تعریف، تقویت و حفظ هویت شخصیتی استفاده می‌شود.

برندسازی محصول (Product Branding): در برندسازی محصول، مدیران یک محصول را با هویت منحصر به فرد مانند نام محصول، لوگو و هر جنبه‌ای که خود را از همه چیز متمایز می‌کند به مشتریان معرفی می‌کنند.

برندسازی شرکتی (Corporate Branding): برندسازی شرکتی به تبلیغات نام یک کسب و کار یک نهاد شرکتی بر خلاف محصولات یا خدمات خاص اشاره دارد.

برندسازی آنلاین (Online Branding): برندسازی آنلاین برای ایجاد هویت آنلاین یک برند با استفاده از موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام و سایر کانالهای بازاریابی آنلاین است.

استراتژی‌های برندسازی

نکات برندسازی / ویژه مدیران حرفه ای

1- با طراحی لوگو های انعطاف پذیر میتوانید به راحتی برند خود را حتی در اینده به عموم معرفی کنید. انعطاق پذیر بودن لوگو یعنی لوگو هم به صورت آیکون و هم به صورت متنی قابل استفاده باشد. به عنوان مثال لوگوی پوما نمونه ای از انعطاف پذیر بودن آن است. زمانی که نام برند پوما را میشنویم ناخوداگاه یاد ایکون پلنگ پوما می افتیم. اما در واقع لوگوی اصلی این شرکت‌ها ترکیبی از آیکون‌های حیوانات و متن‌ “Puma” می باشد.

2- مهم ترین نکته ای که باید رعایت کنید این است که به مفاهیم و ویژگی‌های برند خود وفادار باشید و آن‌ها را مدام تغییر ندهید. این ناهماهنگی مشتریان شما را گیج میکند و شما را به عنوان برندی نامنظم معرفی میکند.

3- هنگام انتخاب رنگ برای طراحی لوگو، به رنگ ها توجه زیادی کنید و اثر روانشناسی رنگ هارا از یاد نبرید. علاوه بر این رنگ هایی را انتخاب کنید که به کسب و کار شما مرتبط باشند. به عنوان مثال در لوگو رستوران ها، از رنگ های زرد، نارنجی و قرمز زیاد استفاده میشود. چراکه باعث افزایش اشتها میشوند.

 

نتیجه

نتیجه ساختن یک برند خوب، ثبت یک جایگاه ثابت در بین عموم مردم و در نتیجه تبلیغات دهان به دهان می باشد. در این مقاله با آموزش و اصول برندسازی، استراتژی ها و ابزارهای برندسازی آشنا شدید و دانستید که برند و برندسازی چیست. اما در این میان ممکن است شما به عنوان یک مدیر نکاتی را درباره اصول مدیریت و پیش بردن سازمان خود ندانید.

موسسه امین در دوره های MBA با پرورش مهارت های مدیران و همچنین اعطای مدارک معتبر مورد تایید وزارت علوم و سازمان جهانی WES، پشتیبان و همراه کسب و کار شما می باشد. برای اطلاعات بیشتر و یک جلسه مشاوره تلفنی رایگان، فرم زیر را پر کنید.

نام و نام خانوادگی
انتخاب هر دو گزینه امکان پذیر است
انتخاب هر دو گزینه امکان پذیر است

نیاز به مشاوره کسب و کار دارید؟ از یک جلسه مشاوره رایگان کارشناسان موسسه امین استفاده کنید (100% رایگان)

نام و نام خانواداگی

دوره‌های رایگان آموزشی مدیریت

کارگاه های آموزشی رایگان

برای شرکت رایگان در کارگاه جهش در کسب و کار و یا دورهمی مدیران، شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

نام(Required)
میخواهید از کدام خدمت رایگان استفاده کنید؟
انتخاب چند گزینه امکان پذیر است

داستان موفقیت کسب‌کارهای واقعی
مشاوره رایگان
در صورت ثبت نام در هر دوره ای، میتوانید به صورت مادام العمر در تمام دوره های بعدی که برگزار میشود هم شرکت کنید. حتی اگر 1541 سال بعد مراجعه کنید!
تمامی دوره ها با مدارک رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه میشود. همراه با قابلیت ترجمه رسمی دادگستری.
دوره های موسسه آموزش عالی آزاد امین مورد تایید WES کانادا و آمریکاست. WES در سراسر دنیا معتبر است و برای کاریابی یا ادامه تحصیل بعد از مهاجرت کار شما را آسان میکند.
مزیت ما این است که دانشگاه نیستیم. یعنی اساتید ما علاوه بر دانش، دارای تجربه عملی زیادی هستند و سرفصل ها به صورت تئوری، عملی و کیس استادی (مثال های واقعی) ارائه میشود.

نیاز به  مشاوره رایگان دارید؟
شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان امین با شما تماس بگیرند

نام و نام خانواداگی

شروع جشنواره  دوره MBA – DBA

اگر صاحب کسب و کار هستید،همین الان رزرو رایگان این دوره را انجام دهید و یک جلسه مشاوره رایگان کسب وکار دریافت کنید

ظرفیت محدود

نام و نام خانوادگی

نیاز به  مشاوره رایگان دارید؟
شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان امین با شما تماس بگیرند

نیاز به  مشاوره رایگان دارید؟
شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان امین با شما تماس بگیرند

نام و نام خانوادگی

نیاز به  مشاوره رایگان دارید؟
شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان امین با شما تماس بگیرند

نام و نام خانوادگی

برای رزوز رایگان شرکت در دورهمی مدیران به میزبانی موسسه آموزش عالی امین شماره خود را در فرم مقابل وارد کنید
برای رزوز رایگان شرکت در دورهمی مدیران به میزبانی موسسه آموزش عالی امین شماره خود را در فرم زیر وارد کنید
اگر برای کسب و کارتان یا ثبت نام دوره MBA نیاز به مشاوره دارید، شماره خود را وارد کنید تا باشما تماس بگیریم.
اگر برای کسب و کارتان یا ثبت نام دوره MBA نیاز به مشاوره دارید، شماره خود را وارد کنید تا باشما تماس بگیریم.
اگر برای دوره بازرسی فنی و کنترل کیفیت جوش نیاز به مشاوره دارید، شماره خود را وارد کنید تا باشما تماس بگیریم.
اگر برای کسب و کارتان یا ثبت نام دوره MBA نیاز به مشاوره دارید، شماره خود را وارد کنید تا باشما تماس بگیریم.

نیاز به مشاوره رایگان دارید؟
اگر برای ثبت نام یا کسب وکارتان نیاز به مشاوره دارید، شماره خود را وارد کنید تا کارشناسان امین با شما تماس بگیرند.

نام و نام خانواداگی