هر چه کسب و کار شما محکم تر باشد، احتمال اینکه تحت تاثیر ریسک ها یا وقایع پیش بینی نشده قرار بگیرد کمتر است . تقویت کسب و کار صرفا به معنای مدیریت مالی نیست، بلکه استراتژی های گوناگون برای حفظ و توسعه پایگاه مشتریان، بازاریابی برای کسب و کار به شیوه ای مقرون به صرفه، حفظ روحیه کارکنان و بهبود فعالیتهای کسب و کار را هم شامل میشود. همچنین باید به دنبال فرصت هایی برای شبکه سازی و ایجاد ائتلاف باشید. بدین ترتیب میزان آسیب پذیری شما در برابر ریسکها کاهش می یابد.
توجه کردن به نکات زیر به شما کمک خواد کرد که تقویت کسب و کار تان را در شرایط رکود اقتصادی ببهبود ببخشید:
اولویت قراردادن مشتریان
مدیریت کارکنان
بررسی استراتژیهای بازاریابی
شبکه سازی
مشورت گرفتن از مشاوران مالی
توسعه فعالیتهای نوآور
فهرست مطالب مقاله
Toggle۱ – مشتریان خود را در اولویت قرار دهید!
خدمات به مشتری یعنی ارائه تمام آن چیزی که مشتریان میخواهند درهمان زمانی که مطابق میل آن هاست.اگر کسب و کار شما خدمات با کیفیتی را به مشتریان خود ارائه میکند، احتمالا خواهید توانست مشتریان قبلی خود را همچنان حفظ کنید. علاوه بر این شانس بیشتری برای گسترش حوزه مشتریان خواهید داشت.
اولویت قرار دادن مشتریان برای تقویت کسب و کار در شرایط رکود اقتصادی ، شامل این موارد نیز می شود:
اجرا و برگزاری برنامههای تشویقی ، برای مشتریان و جلب رضایت و وفاداری آنها
تطبیق دادن محصولات و خدمات به تناسب نیازهای فعلی مشتری ها
تنوع دادن محصولات، تا ریسک از دست دادن مشتریان خاص و ویژه به حداقل برسد.
بسیار مهم است که در شرایط رکود اقتصادی، از طریق ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت، راه هایی برای حفظ و نگه داری مشتریان قبلی خود پیدا کنید.
۲ – مدیریت کارکنان
هرگز فراموش نکنید که باید طرحی به روز شده برای منابع انسانی یا (HR) داشته باشید. از این طرح برای ثبت کردن جزئیات هزینههای پرسنلی استفاده کنید، زیرا این کار به شما امکان می دهد تا هزینه محصولات و خدمات خود را هم به طور دقیق برآورد کنید.به طور واضح به کارکنان خود بیان کنید که چه اتفاقاتی در شرکت در حال وقوع است تا از این طریق روحیه و انگیزه آن ها بهبود پیدا کند.
سعی کنید کارکنان را در تصمیم گیری و یافتن راه حل ها، مشارکت دهید.
برای تقویت کسب و کار در شرایط رکود اقتصادی شاید لازم باشد تغییراتی در کارکنان شرکت ایجاد کنید. اگر که لازم است ساعات کار کارکنان کاهش پیدا کند، سعی کنید راه حل های منطقی پیدا کنید (برای مثال از بعضی از کارکنان تمام وقت خود بخواهید چهار روز در هفته کار کنند یا از اشتراک کار (job-sharing) (یعنی کار یک کارمند تمام وقت را دو کارمند نیمه وقت انجام دهند) استفاده کنید.
اگر ضروری است بعضی از کارکنان خود را تعدیل کنید تا در هزینهها صرفهجویی شود،اما ابتدا مطمئن شوید که با قوانین و مقررات قطع همکاری با کارکنان و افراد آشنایی دارید.همچنین میتوانید وظایف بیشتری را برای کارکنان خود ایجاد کنید ، مهارت های آنها را ارزیابی کنید تا مشخص کنید که هرکدام به چه مقدار آموزش نیاز دارند.
۳ – استراتژی های بازاریابی
مرور استراتژیهای بازاریابی تان میتواند به شما کمک کند تا ایدههای به روزی برای افزایش فروش و روش های بهتری برای استفاده از بودجه بازاریابی خود پیدا کنید.
باید بر بیان مزیت رقابتی خود برای مشتریان ، تمرکز کنید.
پیشنهاد فروش منحصربه فرد USP یا (unique selling proposition) هم به شما کمک خواهد کرد تا از سایرین متمایز شوید.
همچنین ضروری است استراتژی هایی برای ارزیابی میزان اثر بخشی بازاریابی خود تدوین کنید.
بازاریابی برای کسب و کار میتواند بسیار پرهزینه باشد و زمانی که اقتصاد در حالت رکود قرار دارد، ضروری است ابزارهای بازاریابی رایگانی را که در اختیار شما قرار دارند، ازجمله رسانههای اجتماعی و تبلیغات دهان به دهان را مد نظر قرار دهید.
۴ – شبکه سازی
شبکه سازی برای تقویت کسب و کار در شرایط رکود اقتصادی ، میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که کسب و کار های دیگر چگونه و با چه روشی با این شرایط کنار می آیند. همچنین میتوانید فرصت های جدید، مشتریان جدید،کارکنان، تامین کنندگان و شرکای جدیدی پیدا کنید که هزینه کمتری برای کسب و کار شما دارند. برای مثال می توانید با ارائه خدمات تخفیفی و مکمل، با کسب و کارهای دیگر ائتلاف تشکیل دهید.
۵- مشورت کنید!
با مشاوران مالی و انواع دیگر مشاورین کسب و کار از جمله حسابدارها مشورت کنید تا به شما کمک کنند ، برای تقویت کسب و کار در شرایط رکود اقتصادی به فعالیت ادامه دهید. مشاوران مالی با شما صحبت خواهند کرد تا درمورد دارایی ها، بدهی ها، درآمد و هزینه هایتان به نتایج مشخصی برسند. توصیه های مالی شرکت ها و مشاور های مختلف با توجه به ریسک پذیری و شرایط هر فرد ارائه میشود.
۶- توسعه فعالیتهای نوآورانه
توسعه فعالیتهای نوآورانه میتواند به شما کمک کند تا با شرایط نوسانی و متغییر بازار سازگاری پیدا کنید و از رقبای خود سبقت بگیرید.
برای این کار لازم است که مشخص و بررسی کنید که آیا استفاده از فناوری باعث افزایش کارآیی، کاهش هزینه ها، و افزایش رقابت شما، میشود یا نه. برای توسعه فعالیت های نوآورانه، به عنوان مثال می توانید یک سیستم مدیریت مشتری نصب کنید یا کسب و کارتان را به صورت آنلاین انجام دهید.
”مشاهده مقالات بیشتر….. ”
ویژگی های مشاور مالی و سرمایه گذاری و بررسی وظایف آنان