مدیریت مالی شخصی علم مدیریت پول است و تمامی تصمیمات و فعالیتهای مالی یک فرد نظیر کسب درآمد، پس انداز کردن، سرمایه گذاری و خرج کردن را در برمیگیرد. برنامه ریزی های مدیریت مالی شخصی بهصورت عمومی شامل تحلیل وضعیت مالی کنونی، پیشبینی نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت و اجرای یک برنامهی همهجانبه برای پوشش تمام نیازها، با درنظرگیری محدودیتهای مالی است.
مدیریت مالی شخصی به درآمد، هزینهها، نیازهای هر فرد، اهداف و تمایلات هر شخصی بستگی دارد.این فرآیند، بهترین راهها را برای بودجه بندی حرفه ای و افزایش درآمد را در اختیار شما قرار میدهد. در ادامه با مجموعه مقالات موسسه آموزش عالی آزاد امین همراه باشید تا راهکارهای کاربردی برای این فرآیند را به راحتی بیاموزید.
به روزرسانی:1398/01/27
فهرست مطالب مقاله
Toggleمدیریت مالی شخصی با بودجهبندی حرفهای
?۱. برای هر دورهی زمانی ، بودجهای مشخص در نظر بگیرید
هدف از بودجهبندی این است که بتوانید دخل وخرجتان را کنترل کنید و روی موارد مالی مهمتر متمرکز شوید. فراموش نکنید که بودجهبندی زمانی معنا پیدا میکند که مدت زمان مشخصی برای صرف هر بودجه در نظر بگیرید.
برای شروع، بهتر است یک دید اولیه و کلی از وضعیت کنونی خودتان بهدست بیاورید. روند تراکنشهای مالی خود را در طول یک ماه به شکل صحیحی ثبت کنید تا وضعیت مالی مختص خود را به دست بیاورید. این کار به شما نشان میدهد که هزینههای کم در طولانی مدت به چه مبالغ هنگفتی تبدیل میشوند و همچنین مواردی را به شما یادآوری میکند که در حالت عادی نسبت به آنها بیتوجه بودهاید.
?۲. رژیم پول نقد بگیرید
اگر بیش از اندازه خرج میکنید،با این راهِ حلی که ما به شما پیشنهاد میکنیم، میتوانید خودتان را از این مخمصه نجات دهید. کارت بانکی خود را در منزل بگذارید و مبلغ موردنیازتان را بهصورت نقد حمل کنید.و یا یک کارت بانکی دیگری داشته باشید تا بهجای حمل پول نقد، همان مقدار را در کارت ذخیره کنید و به همراه خود داشته باشید. این کار باعث میشود تا جلوی ولخرجی های شما گرفته شود.
همچنین ممکن است مقاله ویژگی های مشاور مالی و سرمایه گذاری و بررسی وظایف آنان برای شما مفید باشد.
?۳. هر روز یک دقیقه تأمل کنید
سعی کنید روزی یک دقیقه با آرامش بنشینید و تراکنشهای مالی خود را در آن روز مرور کنید. این ۶۰ ثانیه به شما کمک میکند تا مشکلات را سریع شناسایی کنید، جریان اهداف خود را دنبال کنید و برای بقیهی روز، روند مناسبی برای هزینههایتان در نظر بگیرید. برای راحتی کار میتوانید دریافتها و پرداختهای خود را در اپلیکیشنهای مدیریت مالی شخصی ثبت کرده تا درنهایت ،اماری مشخص از وضعیت مالی خود داشته باشید .
?۴. قانون (۲۰-۳۰-۵۰)
با استفاده از این قانون شما باید درآمد خود را قبل از خرج کردن به سه بخش زیر تقسیم کنید:
- هزینههای ضروری:بخش اول نیازهای شما را تشکیل میدهند مانند مواد غذایی، اجاره خانه یا پرداخت وام مسکن، قبض ها، بیمه و … . هزینه های ثابت خود را به شکلی تنظیم کنید که بیش از۵۰ درصد دریافتیتان را شامل نشود.
- انتخابهای مربوط به سبک زندگی:تمایلات و ترجیحات شما مانند رستوران، سفر، پوشاک غیر ضروری، سینما و … نباید بیش از ۳۰ درصد دریافتیتان را اشغال کند. مرزی بین این دو دسته است که تشخیص آن برعهدهی شماست. بهعنوان مثال در بحث تأمین غلات، نان یک کالای ضروری محسوب میشود اما یک بسته بیسکویت گران قیمت با اینکه جزو غلات است اما در دستهی خواستهها و ترجیحات شما جای میگیرد.
- اولویتهای مالی:بخش سوم که ۲۰٪ دریافتی را تشکیل میدهد بر روی برنامههای مالی بلندمدت متمرکز است. پسانداز، سرمایهگذاری، بازپرداخت بدهیها و بهطورکلی رفع نگرانیها و تعهدات مالی آینده، در این دسته جای میگیرند.
انگیزش مالی
۱. ساخت تابلوی چشمانداز مالی را فراموش نکنید
شما برای ایجاد عادتهای جدید، نیاز به انگیزه دارید. به همین دلیل تابلوی چشمانداز مالی (Vision Board) به شما یادآوری میکند که در مسیر مطلوب حرکت کنید و اهداف مالی خود را بهدرستی دنبال کنید.
۲. اهداف مالی مشخصی تنظیم کنید
در هنگام تعیین اهداف مالیتان نه تنها از کلمات و جملات بلکه از اعداد و روزها نیز استفاده کنید، به نحوی که با بیان آنها بتوانید کاری را که میخواهید به انجام برسانید را بهخوبی توصیف کنید. بهعنوان مثال حساب کنید چه مقدار بدهی دارید که باید پرداخت شود و مهلت پرداخت آنها چه زمانی است؟ قصد دارید چه مقدار از درآمدتان را پسانداز کنید و چه روزی در ماه این کار را انجام خواهید داد؟
ادامه دارد…
مشاهده مقالات بیشتر
ویژگی های مشاور مالی و سرمایه گذاری و بررسی وظایف آنان